Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Κριτική του Μάκη Μηλάτου στο Θύρα των ΜΑΣ.



ΜΑΣ - Θύρα


Πίσω από τη Θύρα των ΜΑΣ βρίσκεται το χιούμορ, ο πειραματισμός και η ανάγκη για εξερεύνηση.
Label Tresmos Recordings (A Man out of A Man)
Κυκλοφορία 2021
Βαθμολογία 7/10

Μάκης ΜηλάτοςΔημοσίευση: 05 Απριλίου 2021
ΜΑΣ album review Θύρα



Πειραματισμός, χιούμορ, ανάγκη για εξερεύνηση, ευρύς μουσικός ορίζοντας είναι υλικά που δίνουν τροφή στο δεύτερο άλμπουμ των ΜΑΣ με τίτλο Θύρα. Αλλά, όπως συμβαίνει σε δίσκους με παρόμοια ταυτότητα, το τι θα δει και θα ακούσει ο καθένας που θα θελήσει να την ανοίξει, είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση.

Το τρίο των ΜΑΣ (Ανδρέας Βατίστας -φωνή/κιθάρα, Μιχάλης Καραγιάννης -τύμπανα/κρουστά και Στυλιανός Τζιρίτας -μαγνητοταινίες/συνθετητές/κλαρινέτο/φωνή) παρ' ότι δημιουργεί ένα εγκεφαλικό άλμπουμ, συνυπάρχει στο στούντιο κατά την ηχογράφηση ώστε η αναζήτηση να έχει συνοχή και αλληλεπίδραση.



Με αίσθηση του χιούμορ (που δυστυχώς λείπει από την δισκογραφία), με θεατράλε αναφορές στην εκφορά του λόγου, με διάθεση αναζήτησης χωρίς αισθητικούς περιορισμούς, το ερευνητικό τρίο δημιουργεί ένα ηχητικό σύμπαν μέσα στο οποίο μπορείς να περιπλανηθείς, με την προϋπόθεση, βέβαια, πως έχεις τη διάθεση συμμετοχικής ακρόασης, κάτι που πάντα είναι απαραίτητο σε παρόμοιες ηχητικές εξερευνήσεις.

Το μόνο που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι πως οι ΜΑΣ δεν έχουν αποκτήσει ακόμη την συνοχή που φέρνει ο χρόνος και η κοινή δράση και αναζήτηση των μουσικών, ώστε το αποτέλεσμα να ακούγεται πιο συμπαγές και λειτουργικό. Αν, όμως, συνεχίσουν μαζί, όλα δείχνουν πως στο μέλλον τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα και σε αυτόν τον τομέα.




https://www.avopolis.gr/albums/greek-albums/72443-mas-thyra-review?fbclid=IwAR2O2-Byr74pyzhI8dkxJL_uKgakpP9_8rkLxkig91CAlL64L5O9lAmRKgk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου