Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ


Το ταξίδι που αρχίσαμε δε θα μας κάνει χαρούμενους, οι παροδικές παράδοξες στάσεις δεν θα μας συναρπάσουν.

Οι ράγες θα στάζουν από τις σταγόνες των ματιών, καλό θα είναι να μην σταματήσεις, παράξενα πρόσωπα κατακλύζουν το βαγόνι, ένα βαγόνι ψηλό και στενόμακρο χωρίς καθίσματα με μοναδικό στόλισμα τις απαγορευτικές πινακίδες.

Πινακίδες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ........ που με την παραβίασή τους σταμάταγες το ταξίδι σου βίαια, πεταμένος έξω σε μέρη αλλόκοτα.

Όλοι οι επιβάτες ήταν μαλθακοί και υποταγμένοι στις απαγορεύσεις, όμως όχι πάντα, όταν το τρένο περνούσε από τις σκοτεινές σήραγγες, το βαγόνι γέμιζε φωνές, οχλαγωγίες, ο καθένας έκανε πράγματα που δεν μπορούσε να κάνει στο φως. Προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να παραβαίνουν τις πινακίδες.

Μια από τις φορές που το σκοτάδι είχε απλωθεί στο τρένο έγιναν παραβιάσεις που τις αντιλήφθηκαν αυτοί που είχαν τις ταμπέλες και ήρθαν στο βαγόνι, ήταν στολισμένοι με μπλε σακάκια, κόκκινα πουκάμισα, πράσινα ριχτά υφάσματα από τη μέση και κάτω που έμπαιναν βαθιά μέσα στις μαύρες μπότες που έφταναν μέχρι το γόνατο, Τα πρόσωπα τους ανέκφραστα χωρίς στόμα, μεγάλα αυτιά και μάτια κόκκινα που λαμπύριζαν λές και αντλούσαν φως απ' την κόλαση.

'Έπιασαν τρεις άνδρες, πέντε γυναίκες, τρία μωρά, έξι γάτες, τρεις σκύλες, οκτώ ποντίκια, εννέα κότες, δύο ελέφαντες, μία πάπια, είκοσι μύγες, πέντε σκαντζόχοιρους, ένα γουρούνι και ένα καγκουρό.

Καθόταν απέναντί μου όμορφο πυρόξανθη, με στήθια ακόμα μικρά και όχι κρεμασμένα όπως πολλές που έχω γνωρίσει - γίνονται έτσι μετά τη γέννα συνήθως. Μου άρεσε, ήμουν σίγουρος ότι της άρεσα. Για να τη δοκιμάσω άρχισα να τρέχω στο βαγόνι, με ακολούθησε. Τώρα πια ήμουν βέβαιος. Τρέχαμε πάνω - κάτω, δεξιά αριστερά, γαυγίζοντας ανέμελα, ώσπου σκόνταψα σε μία από τις πινακίδες [ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ], κατάλαβα ότι ήρθε το τέλος. Μας πέταξαν έξω.

Το πέσιμο ήταν βαρύ, ένιωσα το αίμα να κυλά από το στόμα μου, στους βράχους. Δεν πέθανα όμως, συνήλθα μαζί με άλλους σ' ένα σταθμό περιμένοντας._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου